Városlista
2024. július 23, kedd - Lenke

Hírek

2011. December 19. 13:39, hétfő | Belföld
Forrás: mno.hu

Eldőlt, hogyan voksolunk 2014-ben

Eldőlt, hogyan voksolunk 2014-ben

A parlament egyelőre elhalasztja a szavazást az új titkosszolgálati törvényről – mondta el hétfői sajtótájékoztatóján Lázár János, a nagyobbik kormánypárt frakcióvezetője.

Beszámolt arról is, hogy végleges döntés született az új választási rendszerről.

A Fidesz-frakció hétfői egyeztetésén arra tett javaslatot, hogy az Országgyűlés ezen a héten csütörtökön és pénteken, valamint december 28-án és 30-án ülésezzen – jelentette be Lázár. Elmondta, december 31-ig szeretnék elfogadni az új egyházügyi törvényt és a jegybanktörvényt, ezért szükséges újabb ülésnapok összehívása.

A választójogi törvény kapcsán úgy fogalmazott, hogy a módosító javaslatok kapcsán hosszú vita volt a frakcióban. Lázár bejelentette, hogy a képviselők döntése értelmében a választás egyfordulós lesz, míg a határon túli magyaroknak egy szavazata lesz. A politikus az utóbbival kapcsolatban rámutatott arra, hogy az Alkotmánybíróság vélhetően vizsgálni fogja, hogyan lehet csak egy szavazata egy magyar állampolgárnak, mert ez vélhetően sérti az egyenlő szavazat elvét. A Fidesz frakcióvezetője szólt arról is, hogy a nemzetiségek szavazati joga esetében az eredeti javaslatot támogatják.

A jegybanktörvény kapcsán Lázár kifejtette, hogy azt az Európai Központi Bank iránymutatása szerint módosítani fogják, míg az átmeneti rendelkezések között szerepelni fog az MNB és a PSZÁF összevonása. „A jogalkotásra nincsenek hatással a Nemzetközi Valutaalappal (IMF) való tárgyalások” – tette hozzá. „A titkosszolgálatok átszervezése esetében a szavazást elhalasztjuk, és újabb egyeztetések lesznek” – hangsúlyozta a politikus.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 22. 08:00, hétfő | Belföld

A héten kissé mérséklődik a hőség

A jövő héten kissé mérséklődik a hőség, kedden-szerdán felhősebb, a hét végére naposabb idő várható - derül ki a HungaroMet Zrt. országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.

2024. Július 22. 07:48, hétfő | Belföld

Trenkwalder: 13,5 százalékkal nőtt a fizikai dolgozók átlagos órabére a második negyedévben

A második negyedévben a fizikai munkát végző szak- és betanított munkások átlagos bruttó órabére 2104 forint volt, ami 13,5 százalékos növekedés az előző év hasonló időszakában mért 1853 forinthoz képest

2024. Július 21. 08:25, vasárnap | Belföld

Levelet kaptak a friss diplomások a miniszterelnöktől

Az érettségiző diákok után most a diplomások kaptak miniszterelnöki köszöntőt - írta a Magyar Nemzet online (MNO) szombaton.

2024. Július 21. 08:21, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 29. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki: