Városlista
2022. október 2, vasárnap - Petra

Hírek

2011. Szeptember 24. 14:21, szombat | Belföld
Forrás: MTI

Illatvacsorát rendeznek Budapesten

Illatvacsorát rendeznek Budapesten

Chandler Burr amerikai író, parfümkritikus részvételével rendeznek illatvacsorát szombaton Budapesten.

Az esemény nem szokványos vacsora, hanem egy minden érzéket kényeztető látványos és egyedi show, ahol az egyes ínycsiklandó, magukban is páratlan fogások különleges parfümökkel párosulnak - közölték a szervezők.

Az este illatokért felelős házigazdája Chandler Burr világhírű író, a The New York Times című tekintélyes amerikai lap parfümkritikusa, aki a világ minden táján rendezett már hasonló esteket, most pedig a TED-konferencián való részvétele okán érkezik Budapestre.

A rendezvény gasztronómiai házigazdája Andreas Mensch, a Paris Budapest Restaurant séfje lesz. Egy ausztriai városból indulva főzött már Norvégiában, bécsi Michelin-csillagos étteremben, konyhafőnökként Lettországban, az Egyesült Államokban és Oroszországban is dolgozott.

A hagyományhoz és a minőséghez ragaszkodó séf nem zárkózik el az újításoktól, így igazi kihívást látott az illatvacsorában. Az este menüjét nem árulta el, azonban annyit mondott, hogy egy szeder ihlette fogás is terítékre kerül majd - korábban egy szederillatú egyedi parfümöt alkotott a Sofitel szállodaláncnak.

A kritikus szerint az illat művészi médium: „Az utolsó, legkésőbb felfedezett médium, hiszen még nem ismerik a művészettörténészek, múzeumok és azok látogatói sem. Manapság az illat ott tart, mint a fotózás 30 éve, amikor még senki nem tekintette a fotókat a művészet közvetítőjének. A nyersanyagok, amelyeket egy illat elkészítéséhez felhasználunk, a világ minden tájáról érkeznek: pacsuli Indiából, rózsa Bulgáriából, muskátli Ruandából, vanília Madagaszkárról, menta az Egyesült Államokból. Minden üveg parfümben benne van a világ számos pontján élő több ezer ember munkája, így valahol egy üvegcsében megtalálhatjuk az egész világot” - fogalmazott a szakember, aki két meghatározó könyvet is jegyez az illatok világáról és parfümiparról.

Az est angol nyelven zajlik majd és a szervezők azt kérték a résztvevőktől, aznap este előzetesen semmilyen más parfümöt, illatanyagot, testápolót ne használjanak, hiszen így a vacsora lényegi részétől fosztanák meg magukat. (da)

MTI

Ezek érdekelhetnek még

2022. Október 02. 06:00, vasárnap | Belföld

Orbán: épségben át kell vinni a hazát a túlpartra

Ki kell bírni a próbatételeket és \"épségben át kell vinnünk hazánkat a túlsó partra, egymásba kapaszkodva és bízva az Úristenben, nem az áradatra, hanem mindig a partra figyelve\".

2022. Október 01. 19:59, szombat | Belföld

Sokat érhetnek ezek a számok!

Az ötös lottó nyerőszámai:

2022. Október 01. 13:00, szombat | Belföld

Ma kezdődik a 15. Nemzeti Vágta

2022. Október 01. 13:00, szombat | Belföld

Szijjártó: megkezdődött a paksi atomerőmű bővítéséhez szükséges reaktortartályok gyártása

Amíg Pakson a földmunkák zajlanak, addig Oroszországban megkezdődött az atomerőmű bővítéséhez szükséges reaktortartályok gyártása - közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szombat reggeli bejegyzésében.