Városlista
2022. október 7, péntek - Amália

Hírek

2011. Szeptember 23. 14:21, péntek | Belföld
Forrás: OrientPress

Jelentős gyógyszerárváltozás várható egy hét múlva

Jelentős gyógyszerárváltozás várható egy hét múlva

Egy hét múlva lép hatályba az utóbbi évek legnagyobb gyógyszerárváltozása: 2220 orvosságért kell majd többet vagy kevesebbet fizetni a patikákban - írja a Magyar Nemzet.

Az egészségbiztosító állítja, egyetlen betegnek sem emelkednek a terhei, ha hajlandó lesz átállni valamely olcsóbb készítményre.

Ha azonban valaki ragaszkodik az eddigi medicinájához, akkor könnyen lehet, hogy mélyen a zsebébe kell nyúlnia, mert bizonyos készítményeknek drasztikusan emelkedik a térítési díja. Az egyik pszichiátriai szerért például az eddigi 300 forint helyett 42 ezret kell majd fizetni.

Vaklicit – ez az a szó, amely átrendezi október elsejétől a gyógyszerárakat és a patikai térítési díjakat. Az először alkalmazott módszer azt jelenti, hogy a gyártóknak úgy kellett az egyes medicinákra árcsökkentési javaslatot benyújtaniuk az egészségbiztosítónak, hogy nem ismerhették a konkurens cégek ajánlatait. Bár a gyártók önként dönthettek, hogy lejjebb viszik-e az áraikat – hatósági árcsökkentés tehát nem volt –, a biztosító igyekezett különféle támogatási technikákkal kikényszeríteni a lépést. Az árverseny tétje óriási: hatalmas átrendeződés várható az azonos hatóanyagot tartalmazó, tehát egymásnak valódi versenytársat jelentő készítmények gyártói között, egyes gyártók piacnyeréssel, míg mások piacvesztéssel fognak szembesülni.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2022. Október 07. 13:24, péntek | Belföld

Bíróság elé kell állniuk a Balatonszemesen igazoltatott, a rendőri intézkedésnek ellenszegülő személyeknek

A Kaposvári Regionális Nyomozó Ügyészség hivatalos személy elleni erőszak bűntette és becsületsértés vétsége miatt rendelt el nyomozást az ügyben.

2022. Október 07. 13:16, péntek | Belföld

Nyílt levélben fordultak Orbán Viktorhoz szakszervezetek a megélhetési válság miatt

Nyílt levélben fordult a megélhetési válság miatt Orbán Viktor miniszterelnökhöz a Magyar Szakszervezeti Szövetség (MASZSZ) és a Szakszervezetek Együttműködési Fóruma (SZEF).

2022. Október 07. 08:24, péntek | Belföld

Kilenc hónap alatt 5592 lakástűz – 443 sérült és 58 halott

Idén szeptember végéig csaknem 5600 lakás gyulladt ki Magyarországon.

2022. Október 07. 06:00, péntek | Belföld

Rászoruló családokat segít a református szeretetszolgálat

Új adománygyűjtést indít a Magyar Református Szeretetszolgálat, a befolyt összegből fél éven keresztül személyre szabott segítséget kaphatnak a rászoruló családok.