Városlista
2024. július 23, kedd - Lenke

Hírek

2011. December 19. 14:01, hétfő | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

MOL: az ExxonMobil a GKP-vel flörtöl - szárnyal a MOL papír

MOL: az ExxonMobil a GKP-vel flörtöl - szárnyal a MOL papír

A piaci hírek alapján az ExxonMobil vételi ajánlatot tett a Gulf Keystone Petroleumra 8 GBP-s áron.

A GKP pénteken 1,5 font körüli árfolyamon zárt a kereskedésben, ám a pletykák szerint a menedzsment még erre az ajánlatra sem bólintana.

A GKP a MOL kuridsztáni partnere az Akri-Bijeel és Shaikan blokkokban évek óta. A GKP az ősz folyamán finanszírozási problémákkal küzdött, felmerült, hogy egyes eszközeinek eladásából avagy tőkeemelésből finanszírozná magát. A mostani bejelentés is arra utal, hogy jelentős potenciállal rendelkezik a kurdisztáni kutatás, amelyet a vételárban is érvényesítenének. A MOL szempontjából javítja a projekt megítélését a mostani ajánlat, ráadásul az ExxonMobil érkezése jó időre rendezné a finanszírozási kérdéseket a projektben.A MOL és az ExxonMobil korábban már dolgozott együtt, Magyarországon nem konvencionális gázmezők kiaknázásán dolgoztak, de végül lezárták ezt a projektet – írták az Equilor elemzői. A hír rendesen megmozgatta a tőzsdén a MOL papírokat, több mint 7 százalékkal szárnyalt nyitás után nem sokkal.


OrientPress Hírügynökség

Címkék: mol

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 22. 08:00, hétfő | Belföld

A héten kissé mérséklődik a hőség

A jövő héten kissé mérséklődik a hőség, kedden-szerdán felhősebb, a hét végére naposabb idő várható - derül ki a HungaroMet Zrt. országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.

2024. Július 22. 07:48, hétfő | Belföld

Trenkwalder: 13,5 százalékkal nőtt a fizikai dolgozók átlagos órabére a második negyedévben

A második negyedévben a fizikai munkát végző szak- és betanított munkások átlagos bruttó órabére 2104 forint volt, ami 13,5 százalékos növekedés az előző év hasonló időszakában mért 1853 forinthoz képest

2024. Július 21. 08:25, vasárnap | Belföld

Levelet kaptak a friss diplomások a miniszterelnöktől

Az érettségiző diákok után most a diplomások kaptak miniszterelnöki köszöntőt - írta a Magyar Nemzet online (MNO) szombaton.

2024. Július 21. 08:21, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 29. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki: