Városlista
2024. július 23, kedd - Lenke

Képek | Kultúra

Egy norvég lakberendező karácsonyi otthona - Képek

2015-11-27 15:49:55

Legjobban olyan karácsonyi otthonok dekorációjából lehet inspirálódni, amelyek alkotóját kitörő örömmel és lelkesedéssel olvasgatunk az interneten.
Elisabeth Heier pontosan ilyen személy! Otthonában, Norvégiában széles körben ismert lakberendező, stylist, blogger és fényképész. Munkáival gyakorta találkozunk különféle közösségi oldalakon vagy különféle lakberendezési magazinok hasábjain.
Tavaly karácsony előtt bepillantást engedett karácsonyi hangulatban feldíszített otthonába. Minden szeglete tökéletes példája az igazi skandináv karácsonynak: egyszerű, de elegáns és ugyanakkor mindenhol előtérbe kerültek az olyan természetes anyagok, mint a natúr fa.
Saját karácsonyfájuk érdekességképpen legelőször nem is kapott díszeket, végül azonban visszafogott aranyban csillogó füzéreket kapott.
Sokszor fogadnak ilyenkor vendégeket és meglepetésként minden esetben más hangulatú asztalt varázsol. A fenyőágak azonban mindig kötelező elemei a díszítésnek csakúgy, mint a gyertyák.
Hol visszafogott szürke futót kap az ünnepi asztal, hozzáillő szürke tányéralátéttel, hol pedig a sima fehér abrosz emeli az ünnep fényét. Mindkét esetben fontos szerepet töltenek be a fehér tányérok és a fehér nyelű evőeszközök.
A ház minden szegletébe került egy-egy a karácsonyra emlékeztető fény vagy dekoráció. A konyhában csak egy igazi gyökeres fenyőfácska jelzi az ünnepet. Igazán egyedi megoldás egy egyszerű vázába tenni egy fenyőfát.
Természetesen a fahéjas, csillag alakú kekszek a gyerekeknek készültek, hogy legyen mit nassolni a fárasztó vendégsereg közben.
A nappaliban különféle fények és apró elemekből álló, visszafogott dekorációt találunk. Szuper ötlet az örökzöldekből saját készített koszorú is.
A már említett koszorút bármilyen örökzöldből el lehet készíteni. Kiváló alap lehet a fenyőág, a borostyán, a babér, a rozmaring vagy az itt látható olajfa ága is.
Az ajándékok becsomagolva nem csak a fa alatt mutatnak jól! Nyugodtan csomagoljunk be akár díszítésként pár üres dobozt és helyezzük le egymásra pakolva. Ugye milyen jól mutatnak a dolgozószobában is?
A gyerekszoba sem maradhatott ki a díszítésből és egy saját feldíszített mini fenyőfát kaptak a gyerkőcök fekete-fehér díszekkel.
Igazán inspiráló volt bekukkantani ebbe a norvég otthonba, amely nem csak karácsonykor csodálatos!
Forrás: sajatotthonprojekt.cafeblog.hu

Egy norvég lakberendező karácsonyi otthona - Képek
Egy norvég lakberendező karácsonyi otthona - Képek Egy norvég lakberendező karácsonyi otthona - Képek Egy norvég lakberendező karácsonyi otthona - Képek Egy norvég lakberendező karácsonyi otthona - Képek Egy norvég lakberendező karácsonyi otthona - Képek Egy norvég lakberendező karácsonyi otthona - Képek Egy norvég lakberendező karácsonyi otthona - Képek Egy norvég lakberendező karácsonyi otthona - Képek Egy norvég lakberendező karácsonyi otthona - Képek Egy norvég lakberendező karácsonyi otthona - Képek Egy norvég lakberendező karácsonyi otthona - Képek Egy norvég lakberendező karácsonyi otthona - Képek Egy norvég lakberendező karácsonyi otthona - Képek Egy norvég lakberendező karácsonyi otthona - Képek Egy norvég lakberendező karácsonyi otthona - Képek