Városlista
2024. július 21, vasárnap - Dániel

Képek | Egyéb

Kínai tetoválás ( tattoo) minták

2012-02-21 19:58:42

A Kínai tetoválás, és különösen a kínai karakter tattoo minták is nagyon népszeruek a nyugati világban.

A Kínai karakterek szép és jellegzetes darabjai a tattoo kulturának.
Ezek a tetoválások egzotikus és titokzatos motivumok ,ezért olyan népszerüek.

Érdekes azonban,hogy a tradicionális kínai kultúra mindig tiltotta a tetoválást , de a tiltás ellenére a Ci Shen - A kínai Tattoo müvészet a kezdetektöl jelen volt az osi kinai kulturában.

A kínaiak Ci Shen néven emlitik a tetoválást , a szószerinti forditás azt jelenti "testbe szur".
Az elso kínai tetoválásokat büntetés ként használták - az igy mejelölt emberek szégyen jelét hordozták magukon.
A bunözoket egy arc tetoválással béjegezték meg és számuzetésben kellet élniük. Ez a gyakorlat az úgynevezett Ci Pei - volt az osi kinában..

Kínai törzsi tetoválások
A kínai törzsi tetoválás nem rendelkezik széleskörü történelemmel, de van néhány etnikai kisebbség akiknek hozzátartozik a hagyományukhoz a tetoválás.
A legfontosabbak a Drung, és Li Dai törzsek.

Drung tetoválások
A Drung etnikai csoport a Yunnan tartományban él.
Az Drung törzsnél a lányok arcát tetoválták amikor a lányok elérték a 12 éves kort, igy szimbolozálva a lányok érettségét. A tetoválás a szemöldök és a száj körül kapott helyet , a motivum pillangó, vagy rombusz alakú.
Körülbelül 3 évszázaddal ezelott a Drung törzs noi tagjait gyakran elrabolták más törzsek ezért igy jelölték meg a noket, attól a nok már sokkal kevésbé voltak vonzóak.

Forrás : http://tetovalasmintak.info/kinai_tetovalasok.html

Kínai tetoválás ( tattoo) minták
Kínai tetoválás ( tattoo) minták Kínai tetoválás ( tattoo) minták Kínai tetoválás ( tattoo) minták Kínai tetoválás ( tattoo) minták Kínai tetoválás ( tattoo) minták Kínai tetoválás ( tattoo) minták Kínai tetoválás ( tattoo) minták Kínai tetoválás ( tattoo) minták Kínai tetoválás ( tattoo) minták Kínai tetoválás ( tattoo) minták Kínai tetoválás ( tattoo) minták Kínai tetoválás ( tattoo) minták Kínai tetoválás ( tattoo) minták Kínai tetoválás ( tattoo) minták