Városlista
2024. július 23, kedd - Lenke

Képek | Egyéb

Pórul járt kutyák-macskák, akik méhcsípés áldozatai lettek - Képek

2015-12-01 11:14:58

A kutyák és macskák figyelmét gyakran felkeltik a röpködő, zümmögő rovarok és a játékosabb kedvűek általában egyből rájuk vetik magukat, kapkodnak feléjük és sokszor meg is eszik őket. De az is előfordul, hogy szimatoláskor akadnak rá egy méhre vagy darázsra, ami belecsíp kedvencük orrába. A legtöbb házi kedvenc hamar megtanulja, hogy nem minden repülő rovarra érdemes vadászni vagy közelebbről szemügyre venni.

A csípések alapvetően inkább kellemetlenek, mint veszélyesek és egy kis borogatás és pihentetés után hamar elmúlnak. Azonban olykor kedvencüknél is súlyos allergiás reakciót válthat ki a méh vagy darázscsípés. Ha izomfájdalom és izomgörcsök, koordináció nélküli mozgás, levertség, hányás és nem múló duzzanat jelenik meg a torokban akkor fontos, hogy állatorvoshoz vigyük a kedvencünket. A legnagyobb bajt a szájban, torokban történt csípés tudja okozni, mivel ilyenkor a gégeödéma alakulhat ki, amely a légutak beszűkülése révén légzési nehézséghez vezet. A megcsípett állatok többségük azonban gyorsan kiheveri a szerencsétlen találkozást és remélhetőleg egy éltre megjegyzi, hogy nem érdemes a méhekkel vagy a darazsakkal játszani.

Az alábbi képeken olyan kutyusok, cicusok szerepelnek, akik elfogyasztottak egy méhecskét, de ezt a tettüket már megbánták.

Reméljük az itt látható rovarcsípett állatok már jól vannak.

Forrás: erdekesvilag.hu

Pórul járt kutyák-macskák, akik méhcsípés áldozatai lettek - Képek
Pórul járt kutyák-macskák, akik méhcsípés áldozatai lettek - Képek Pórul járt kutyák-macskák, akik méhcsípés áldozatai lettek - Képek Pórul járt kutyák-macskák, akik méhcsípés áldozatai lettek - Képek Pórul járt kutyák-macskák, akik méhcsípés áldozatai lettek - Képek Pórul járt kutyák-macskák, akik méhcsípés áldozatai lettek - Képek Pórul járt kutyák-macskák, akik méhcsípés áldozatai lettek - Képek Pórul járt kutyák-macskák, akik méhcsípés áldozatai lettek - Képek Pórul járt kutyák-macskák, akik méhcsípés áldozatai lettek - Képek Pórul járt kutyák-macskák, akik méhcsípés áldozatai lettek - Képek Pórul járt kutyák-macskák, akik méhcsípés áldozatai lettek - Képek Pórul járt kutyák-macskák, akik méhcsípés áldozatai lettek - Képek Pórul járt kutyák-macskák, akik méhcsípés áldozatai lettek - Képek Pórul járt kutyák-macskák, akik méhcsípés áldozatai lettek - Képek Pórul járt kutyák-macskák, akik méhcsípés áldozatai lettek - Képek Pórul járt kutyák-macskák, akik méhcsípés áldozatai lettek - Képek Pórul járt kutyák-macskák, akik méhcsípés áldozatai lettek - Képek Pórul járt kutyák-macskák, akik méhcsípés áldozatai lettek - Képek Pórul járt kutyák-macskák, akik méhcsípés áldozatai lettek - Képek Pórul járt kutyák-macskák, akik méhcsípés áldozatai lettek - Képek Pórul járt kutyák-macskák, akik méhcsípés áldozatai lettek - Képek Pórul járt kutyák-macskák, akik méhcsípés áldozatai lettek - Képek Pórul járt kutyák-macskák, akik méhcsípés áldozatai lettek - Képek Pórul járt kutyák-macskák, akik méhcsípés áldozatai lettek - Képek Pórul járt kutyák-macskák, akik méhcsípés áldozatai lettek - Képek