Városlista
2023. február 1, szerda - Ignác

Képek | Közélet

Sokkoló képek drogfüggőkről – Az emberi roncsokat gyártó Metamfetamin

2014-10-17 10:42:35

Amerikában egy újszerű drogellenes kampány jelent meg, melyben sokkoló előtte és utána fotókat mutatnak drogfüggőkről, így próbálják felkelteni a tinédzserek figyelmét.

A drogellenes kampányok sokszor nem érnek célba, ebben a kampányban viszont a tinik hiúságát helyezik előtérbe, mivel sokukat elrettenthetnek a képek, amiken az emberek droghasználat előtti arcát és drogfüggőségük következtében eltorzult kinézetüket láthatják.

A képek, melyeket az oregoni Multnomah County seriff irodában gyűjtöttek össze, hitelesen mutatják be, hogyan torzítja, roncsolja össze a drog az emberek arcát.
A fényképeket egy 48 perces dokumentumfilmben is felhasználják, melynek címe „Drogoktól a sírig”. A filmből kiderül, hogy hogyan torzul el mindössze néhány hónap alatt a metamfetamin, a heroin és a kokainfüggők arca. Valóban meghökkentő, hogy az egykor teljesen normális arcok az évek, vagy akár hónapok alatt sovány, csontos, fogatlan roncsokká válnak.

Thomas McLellan, a Pennsylvania Egyetem munkatársa, így magyarázta meg a jelenséget: „A metamfetamin következtében apró vérerek jelennek meg az arcon,ami miatt elvékonyodik a bőr. A fogíny összeszűkül, úgy mint az idősek esetében. Azok a fogak, amik nem esnek ki elszíneződnek, vagy teljesen feketék lesznek.”

A betegesen sovány kinézet a rossz táplálkozásnak és az állandó alváshiánynak köszönhető. A függők gyakran hallucinálnak, nem tudják megkülönböztetni a valóságot és a tévképzeteket.

A met használók például sokszor úgy érzik, mintha bogarak másznának a bőrük alatt, amiktől annyira próbálnak megszabadulni, hogy sokszor nyílt sebeket ejtenek magukon.

Sokkoló képek drogfüggőkről – Az emberi roncsokat gyártó Metamfetamin
Sokkoló képek drogfüggőkről – Az emberi roncsokat gyártó Metamfetamin Sokkoló képek drogfüggőkről – Az emberi roncsokat gyártó Metamfetamin Sokkoló képek drogfüggőkről – Az emberi roncsokat gyártó Metamfetamin Sokkoló képek drogfüggőkről – Az emberi roncsokat gyártó Metamfetamin Sokkoló képek drogfüggőkről – Az emberi roncsokat gyártó Metamfetamin Sokkoló képek drogfüggőkről – Az emberi roncsokat gyártó Metamfetamin Sokkoló képek drogfüggőkről – Az emberi roncsokat gyártó Metamfetamin Sokkoló képek drogfüggőkről – Az emberi roncsokat gyártó Metamfetamin Sokkoló képek drogfüggőkről – Az emberi roncsokat gyártó Metamfetamin Sokkoló képek drogfüggőkről – Az emberi roncsokat gyártó Metamfetamin Sokkoló képek drogfüggőkről – Az emberi roncsokat gyártó Metamfetamin Sokkoló képek drogfüggőkről – Az emberi roncsokat gyártó Metamfetamin Sokkoló képek drogfüggőkről – Az emberi roncsokat gyártó Metamfetamin Sokkoló képek drogfüggőkről – Az emberi roncsokat gyártó Metamfetamin Sokkoló képek drogfüggőkről – Az emberi roncsokat gyártó Metamfetamin Sokkoló képek drogfüggőkről – Az emberi roncsokat gyártó Metamfetamin Sokkoló képek drogfüggőkről – Az emberi roncsokat gyártó Metamfetamin Sokkoló képek drogfüggőkről – Az emberi roncsokat gyártó Metamfetamin Sokkoló képek drogfüggőkről – Az emberi roncsokat gyártó Metamfetamin Sokkoló képek drogfüggőkről – Az emberi roncsokat gyártó Metamfetamin